Over ons

is een familiebedrijf werkzaam op de binnenlandse wateren, zoals in Nederland, België, Duitsland, en Oostenrijk. Wij hebben ons bedrijf steeds aangepast aan de veranderende vraag in de transportsector. Denk hierbij aan aanpassingen voor grotere duurzaamheid tijdens het vervoer en een stijging in tonnage voor het efficiënter kunnen vervoeren van grote hoeveelheden aan producten van de klant. Onze jarenlange ervaring, ambitie en gestructureerde bedrijfsvoering maken ons tot een professioneel partner voor verladers die hun goederen via het water vervoeren.

Geschiedenis

In 1927 bracht M. de Looff een nieuw sleepschip van 500 ton in de vaart: de Jamajo. Zijn dochter J.S. Verdonk-de Looff en schoonzoon J. Verdonk namen het schip in 1963 over. Ze lieten de Jamajo ombouwen tot een motorschip, waarna het tot in de jaren negentig gevaren heeft.

In 1976 nam de derde generatie het roer over. Na de sloop van de Jamajo in 1993 werd een nieuw schip gekocht: de Anda. Met deze 600-tonner vervoerde de familie zand en grind binnen Nederland.

Toen de vierde generatie in 1997 in het bedrijf stapte, kocht de familie een schip van 2800 ton dat opnieuw de naam Anda kreeg. Hiermee waren ze zeven jaren actief op de Rijn, Main, Moezel en Maas.

In 2004 diende de volgende stap zich aan: de aankoop van een containerschip van 110 x 11,40 meter. Na vier jaar containertransport besloot de familie een nieuw schip te bouwen. Het moest een schip worden waarmee alle soorten droge lading kunnen worden vervoerd, maar ook een schip dat weinig belastend is voor het milieu.

Kortom: een modern, veelzijdig, en groen schip. Dát is de huidige MS Anda.

Na jarenlang vol toewijding in het bedrijf gewerkt te hebben was het in december 2017 de tijd voor dhr. J.M. Verdonk en mevr. A. Verdonk –Deurwaarder om van hun rust te genieten. De vierde generatie, Jacob en Paula Verdonk, gaat verder. Samen met 2 ervaren kapteins zullen zij het bedrijf voortzetten met dezelfde passie.