Groen schip

Glimmend, groot en groen

De huidige MS Anda is sinds 2009 in de vaart. Het schip is 135 meter lang en 11,45 meter breed. Het heeft een laadvermogen van 3.878 ton op 3,59 meter diepgang en een containercapaciteit van 266 TEU. Hiermee behoort de Anda tot de grotere schepen op de Europese binnenwateren. Het is een duurzaam schip, met twee motoren met CCR II certificering, bakkencertificering en ADR. Bovendien heeft de Anda katalysatoren en roetfilters die de uitstoot van schadelijke stoffen substantieel reduceren. De Anda ontving als eerste multi purpose schip voor het vervoer van containers, droge bulk en stukgoed een groen label.

Planet, People, Profit

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor ons erg belangrijk. Wij houden zicht op de welbekende 3 P’s: People, Planet, Profit. Dat doen wij door deze 3 P’s op harmonieuze wijze te combineren. Wij hebben aandacht voor onze medewerkers, klanten en andere relaties door naar hun belangen te luisteren. Daarnaast willen wij in goede samenwerking met onze zakenrelaties inspelen op de verwachte groei van vervoer over water en onze activiteiten verder uitbouwen. Ten slotte is duurzaamheid van belang. Samen dragen wij de verantwoordelijkheid om het milieu te verbeteren. Wij willen immers niet dat ons familiebedrijf bij generatie vier stopt.

Schoon transport

Vergeleken met het spoor-, weg- en luchtverkeer stoten binnenschepen relatief weinig CO2 uit. Maar een goede CO2-prestatie alleen is niet voldoende om echt ‘schoon’ te worden genoemd. De transportsector stoot ook veel NOx en fijnstof uit. Om dit te reduceren zijn de hoofdmotoren van MS Anda uitgerust met een nabehandelingsinstallatie voor uitlaatgassen van Emigreen. Deze bestaat uit een roetfilter,die roet en fijnstof uit de uitlaatgassen filtert,en een SCR-katalysator,die de Nox-uitstoot met ca. 90% reduceert. Het schip voldoet hiermee ruimschoots aan de zwaarste emissie-eisen. De roetfilter en katalysator zijn onderdeel van een hoog rendement uitlaatdemper-systeem, waardoor we ook voldoen aan de strengste geluidseisen van de Scheepvaartinspectie.

Meer weten over onze vervoersmogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Nabehandelingsinstallaties

Duurzame binnenvaart

blueroad_logo