The Green Line

The Green Line is een samenwerkingsverband voor milieuvriendelijke schepen en is een initiatief tussen Gebr. de Korte Handel- & Transportmij B.V. en de drie binnenvaartondernemers Piton V.O.F., Scheepvaartonderneming Anda V.O.F en V.O.F. de Korte-van der Wijk.

Dit initiatief is in 2011 tot stand gekomen naar aanleiding van de gedeelde visie welke de ondernemingen hebben ten aanzien van de toekomst van duurzame mobiliteit.
De bedrijven hebben hun wortels diep in de binnenvaartsector verankerd en zien hier een oplossing voor de toenemende vraag naar milieuvriendelijk transport.

Doelen van The Green Line:
• Samenwerken met klanten, leveranciers en andere organisaties welke in MVO de toekomst zien om zodoende langdurige vervoersovereenkomsten tegen een eerlijke prijs aan te gaan waarbij zowel opdracht¬gever als schipper op een maatschappelijk verantwoorde manier kan ondernemen.
• Continu op zoek gaan naar innovatie, ontwikkelingen van nieuwe technieken en het streven naar steeds duurzamer en milieuvriendelijker vervoer over water.
• Kunnen aantonen dat de binnenvaart duurzaam is maar vooral nóg duurzamer kan worden.
• Een gezicht geven aan de meest duurzame en milieuvriendelijke manier van transporteren.

The Green Line bestaat door de passie en gedrevenheid van haar medewerkers die geloven in een duurzame toekomst. Verschillende organisaties die elkaar versterken om op een zo duurzaam mogelijke manier te doen waar ze goed in zijn: transporteren.
De schepen die varen voor The Green Line zijn door middel van gesloten roetfilters en een SCR-Katalysator voorzien van de modernste systemen om zo de NOx (-90%) en fijnstof (-97%) te verminderen ten opzichte van de traditionele binnenvaartschepen. Deze systemen zorgen ervoor dat de schepen van The Green Line ruimschoots voldoen aan de CCR4 emissie-eisen welke vanaf 2016 gelden. Dit is vergelijkbaar met de Euro 6 norm voor het wegvervoer.
Meer gegevens over de 3 binnenvaartondernemers en hun schepen met hun emissiereducties kunt u nalezen in de folder. Download de folder hier.
De Engelstalige folder kunt u hier downloaden.

Bent u op zoek naar milieuvriendelijk en duurzaam transport?
Kies dan voor The Green Line!