Over ons

Promofilm Anda Scheepvaartonderneming

Scheepvaartonderneming ANDA VOF is een familiebedrijf. We zijn al vier generaties actief in het transport over water. We hebben ons bedrijf steeds aangepast aan de veranderende vraag uit de vervoersmarkt. Onze ervaring, ambitie en gestructureerde bedrijfsvoering maken ons tot een professioneel partner voor tal van verladers die hun goederen via het water vervoeren.

In 1996 maakte de Anda plaats voor een groter schip van 1300 ton. Met deze tweede Anda sloeg de familie een totaal nieuwe (vaar)weg in: de vaarwegen in Duitsland werden veroverd!

over_ons

Geschiedenis
In 1927 bracht dhr. M. de Looff een nieuw sleepschip van 500 ton in de vaart: de Jamajo. Zijn dochter en schoonzoon J. Verdonk namen het schip in 1963 over. Ze lieten de Jamajo ombouwen tot een motorschip, waarna het tot in de jaren negentig gevaren heeft.

In 1976 nam de derde generatie het roer over. Na de sloop van de Jamajo in 1993 werd een nieuw schip gekocht: de Anda. Met deze 600-tonner vervoerde de familie zand en grind binnen Nederland.

Toen de vierde generatie in 1997 mee in het bedrijf stapte, kocht de familie een schip van 2800 ton dat opnieuw de naam Anda kreeg. Hiermee waren ze zeven jaren actief op de Rijn, Main, Moezel en Maas.

In 2004 diende de volgende stap zich aan: de aankoop van een containerschip van 110 x 11,40 meter. Na vier jaar containertransport besloot de familie een nieuw schip te bouwen. Het moest een schip worden waarmee alle soorten droge lading kunnen worden vervoerd. Maar ook een schip dat weinig belastend is voor het milieu. Kortom: een modern, veelzijdig, groen schip. Dát is de Anda.

overons